Cazare la hotel - test de inteligenta si logica

alte teste trimite linkul pe messenger adauga testul tau adauga rezolvarea ta
Cazare la hotel
Cazare la hotel

Trei persoane se duc la un hotel unde o camera costa 30 euro pe noapte. Fiecare persoana plateste cate 10 euro. Receptionera realizeaza ca datorita unei reduceri recente camera costa doar 25 euro. Asadar roaga unul dintre angajati sa se duca sa le returneze 5 euro celor 3 persoane.

Angajatul, nestiind cum sa imparta cei 5 euro la 3, hotaraste sa returneze fiecarei persoane cate un euro, iar el sa pastreze restul de 2 euro.

In final rezulta ca fiecare persoana a platit pentru camera 9 euro, in total adunandu-se 9 euro x 3 persoane, 27 euro. Adunand cu cei 2 euro pastrati de angajat, totalul este de 29 euro. Unde este un euro?

Rezolvare:




Rezolvari


Tica : 2016-01-19 12:52:16

27 + rest = 30
Cei 2 euro de la angajat sunt deja inclusi in cei 27.


hot : 2015-01-15 10:08:20

25e la receptie 2e angajat hotel 3e muncitori. 25+2+3 =30e


bendeac999 : 2014-03-19 09:34:55

pai la receptie au ramas 25 euro, 3 euro pe care i au primit,in total 28 de euro si cu 2 euro pe care si a oprit angajatul 30 euroi.


Elisabeta : 2013-12-03 11:00:50

Foarte simplu
in cei 27 de euro, sunt inclusi si banii angajatului.
Asadar, adunand 3 euro pe care ii au cele 3 persoane, ne da 30 de euro.


Adisor : 2013-10-19 18:50:03

nu inteleg de unde va da voua 30 fix ca oricum imparti da cu 3 in perioada si inmultit cu 3 da 99. Sau 1 cent ii pe sub mana?ras


Anonymus : 2013-06-18 10:40:13

Pai nu au platit TVA?


EoEoEo : 2013-01-03 19:08:19

pai ..


Petronel : 2012-10-09 19:54:10

e simplu...inainte de a primi cate un euro camera costa 25 euro(adica 8,33 de caciula) iar apoi 9,33. Si calculul e simplu 9,33x 3=28+2=30
A fost greu??????????????????


ATNct : 2012-09-29 12:43:03

25 de lei cat au platit ei la hotel in realitate,nestiind ce a facut valetu...vine 25/3=8.33 . Punem 8*3=24+2 de la valet = 26 + 3 cat au primit inapoi = 29 plus 0.33*3 care iam scos din calcul = 30 asta inseamna ca euro este la receptie


costel : 2012-09-05 23:40:35

pai la receptie a ramas 25 de euro la clienti cate 1 si agarici 2 deci euro care lipseste nu lipseste nu sti tu sa faci socoteala ti am mai spus esti praf praf praf


Mihai : 2012-08-28 21:03:02

hei masterminds incapatanati ce ar fi sa jucati la fel ca autorul problemei.oare ce se intampla cu banii care se returneaza,oare acestia nu se scad din plata precedenta???defaft trebuia sa se ajunga la 25,25=30-3-2,dar se pare ca masterminds cand e vb de o reducere ies in mare avantaj deoarece platesc pretul precedent + o reducere de +x% din pret zambet)


zet : 2012-06-10 17:30:51

25euro/3 = 8,3(3)+1=9.3(3)x3=27.9+2euro de la agarici ies 30


Efy : 2012-05-27 01:41:47

Euroii furati intotdeauna se scad!!!27-2 25 cat au fost camerele!!!


galleria : 2012-02-03 12:36:42

este la angajat


radu : 2011-06-04 18:21:54

nu exista


the_onealexboss : 2011-02-04 23:03:53

acel euro a fost cheltuit de angajat


jhonnyy : 2010-11-06 17:25:29

Induce in eroare inmultirea! 25+3+2=30 ;) trebuie facuta adunarea:P


V4K4R3N1 : 2010-05-15 00:52:53

Ma, rezolvarea e simpla, e doar o "iluzie", te face sa crezi ca cele 3 persoane au platit impreuna 30 lei, adica 10 lei de persoana, iar cand vine talmacila ala si le da cate un leu inapoi, te duce cu gandul ca ei au platit numai 9 lei de fiecare pe camera, adica 9x3=27+2(de la talmacila)=29 lei, asta fiindca nu te gandesti ca acea camera costa 25 lei, fiecaruia i s-a returnat cate 1 leu, 28 lei, +2, 30 lei.


maria-mihaela : 2010-04-15 14:07:59

el nu exista, aceasta problema e formulata probabil pentru a pacali cititorul, pentru ca pretul camerei cu leii ce si i-a lasat sunt lucruri diferiite si nu are nici un sens sa le adunam


mirela : 2010-03-07 21:17:32

acel 1 euro se afla in cei 25 de euro, si anume 8 euro x 3 persoane este 24.


alina : 2010-02-07 23:26:38

nu exista!!!!!!!!!


bianca : 2009-12-05 23:41:28

cine-i varza la mate poate sa stea pe tusaras


Alex : 2009-11-28 13:21:47

In acei 27 de euro sunt inclusi si cei 2 euro ai angajatului!
9 euro a cheltuit fiecare persoana. Asta inseamna ca banii cheltuiti IN TOTAL sun 27 de euro. Cei 3 euro ramasi pana la 30 sunt deja la persoane. Astfel din totalul de 27 de euro cheltuiti 25 constau in plata camerei iar ceilalti 2 au ramas la angajat!


radu : 2009-10-31 22:15:36

hotelul pastreaza 25
returneaza 3
angajatul pastreaza 2
TOTAL:30


maryb : 2009-10-08 18:11:58

corect la axel


andreyyy : 2009-10-06 18:57:23

nu exista acel euro deoarece nu trebuie calculat cat a platit fiecare ci cat a costat camera adik 25 plus 3 x 1 cat au primit inapoi si cu 2 care ia pastrat ala egal 30

deci nu exista acel euro


gabitzi : 2009-08-04 19:03:15

suze
cei 27 in loc de 29


gabitzi : 2009-08-04 19:02:42

cei 29 de eura sunt formati din 25 pe camere+ciubucul de 2 eura
deci intr-adevar fiecare a dat 9 euro dar la acestia se aduna cei trei euro pe care i-au primmit inapoi


ionela : 2009-07-24 02:32:39

lol


axel : 2009-07-21 03:38:16

aceasta problema are o capcana. normal nu se inmulteste 9*3 ci se inmulteste 9,(33)*3 iar rezultatul da o eroare de 0,01. angajatul si-a luat dreptul lui de smecher si ne-a produs noua o imbarligatura in creier.


cristina : 2009-07-12 12:02:29

Daca cei 3 au dat fiecare cate 9euro => un total de 27 euro;deci receptionera trebuie sa le dea rest 2 euro, cei pe care i-a oprit angajatul.


deea2009 : 2009-06-30 13:58:57

euro ala nu exista


marius : 2009-06-29 17:42:29

25 euro cazarea+2 euro pastrati de angajat+3 euro primiti de turisti=30 euro


marius : 2009-06-29 17:40:34

Intr-adevar cele 3 persoane au platit in final 27 euro - cate 9 de fiecare. Din cei 27 euro platiti 25 reprezinta cazarea si 2 euro au fost opriti de angajat. Deci nu are nici un sens adunarea celor 2 euro pastrati de angajat cu cei 27 platiti in total.


ni8ko9le3 : 2009-06-04 16:11:50

acest euro este procentul(reducerea)


ni8ko9le3 : 2009-06-04 16:11:02

acest euro este procentul

Adauga Rezolvarea Ta


Nume :
Cod Validare : validare